ÇOK ULUSLU UÇUŞ EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

Türk Hava Kuvvetlerinin dost ve müttefik ülkelere savaş pilotu yetiştireceği Çok Uluslu Uçuş Eğitim Merkezi (ÇUUEM) 16 Haziran 2015 tarihinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL, Kuvvet Komutanları ile Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sohail AMAN, Sudan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Esam-Aldeen Mobarak Habeeb-Allah İbrahim, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Ramiz TAHİROV, Makedonya Hava Kuvvetleri Komutanı Metodija VELICKOVSKI sivil ve askeri erkânın katılımlarıyla 2'nci Ana Jet Üs K.lığında (Çiğli/İZMİR) gerçekleştirilen törenle açılmıştır.

ÇUUEM Açılış Töreni 2'nci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Kubilay SELÇUK'un açılış konuşmasıyla başlamıştır. "3000'den fazla personel, 174 eğitim uçağı ve 141 tecrübeli öğretmen pilotumuz ile yılda yaklaşık 30,000 uçuş saati üretiyoruz. Bu tecrübe ve yetişmiş insan gücüyle en cesur, mücadeleci, disiplinli ve nitelikli pilotları biz yetiştiriyoruz" diyerek ÇUUEM için hazır olduklarının altını çizmiştir.

Açılış konuşmasının ardından "Biz Hazırız!" temalı ÇUUEM tanıtım filmi izlenmiş ve Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Bangladeş, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kore Cumhuriyeti, Pakistan ve Türkmenistan arasında mutabakat muhtıraları imzalanmıştır.

Mutabakat muhtıralarının imzalanmasının ardından gerçekleştirdiği konuşmasında Orgeneral ÖZTÜRK, "ülkemiz, NATO ve diğer müttefik ülkelerin yapacağı görevlerde beraber çalışacak geleceğin en başarılı havacıların yetiştirileceği ÇUUEM'mizin, NATO'ya, dost ve müttefik ülkelere, devletimize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk Hava Kuvvetlerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum demişlerdir"

ÇUUEM Açılış Töreni konuşmalarında Genelkurmay Başkanı Orgeneral ÖZEL, "Türkiye, Akıllı Savunma (Smart Defence) girişiminde öncülük ettiği projelerden birisi olan Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi ve bugün açılışını yaptığımız ÇUUEM ile NATO'ya katkılarını sürdürmeye devam etmektedir. ÇUUEM'nin yetenek paylaşımı kapsamında verilecek eğitimlerin yanı sıra bölgesel barışın ve istikrarın sağlanmasına da katkı sağlayacağına inanıyorum" diyerek ÇUUEM'nin barışa olacak katkılarının altını çizmişlerdir.

Tören anı fotoğrafının çekilmesi ile sona ermiştir.